Nuttige links

Hieronder vind je een aantal links die ook van belang kunnen zijn voor cliënten van de voedselbank.
Maar natuurlijk niet voor hen alléén…

Voedselbanken NL
De website van de overkoepelende organisatie van alle voedselbanken in Nederland.

Dorpenteam 8K
Hier kunt u terecht met al uw vragen over welzijn, wonen en zorg. Heeft u bijvoorbeeld vragen over hulp in de huishouding, omgaan met een beperking, eenzaamheid, relatieproblemen of financiën? In het Dorpenteam werken professionals dichtbij u.

Nibud
Het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) informeert en adviseert consumenten over hun geldzaken. Op de website van het NIBUD kunt u terecht voor actuele geldtips en adviezen, informatie over geldzaken, tests en rekentools om meer uit uw geld te halen, en voor het bestellen van publicaties over geldzaken.

Speelgoedbank
Speelgoedbank Op Stelten geeft maandelijks speelgoed aan kinderen waarvan de ouders financieel in een lastige situatie zitten. Zij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen spelen, omdat dit is goed voor hun ontwikkeling.

Kledingbank
’t Kledinghûske in Surhuisterveen is een 2e hands kledingwinkel waar cliënten van de voedselbank extra korting krijgen. Daar is ook de Kledingbank gevestigd, cliënten van de voedselbank (niet alleen uit Achtkarspelen) kunnen hier gratis kleding krijgen.

RDC Friesland
Het RDC (Regionaal Distributie Centrum) voert het beleid uit wat is vastgesteld in het ROP (Regionaal overleg platform) en behartigt de belangen van alle aangesloten lokale voedselbanken in Fryslân.