Nieuws en acties

Hieronder een overzicht van nieuws en acties ten gunste van de Voedselbank Achtkarspelen:

Recente acties:

 

Douwe Egbertsactie 2019/2020

     In de afgelopen maanden heeft Voedselbank Achtkarspelen i.s.m. de Lionsclub Surhuisterveen/de Leyen, opnieuw veel Douwe Egberts Waardepunten ingezameld.  Met een puntentotaal van 651.600 (ca. 300.000 punten meer dan in 2019) kan de Voedselbank rekenen op 1300 pakken koffie.

Modique – actie 2019

        In december heeft Modique Buitenpost met een inventieve actie  toiletpapier en wasmiddelen verzameld voor de voedselbank.

Supermarkten Achtkarspelen – oktober 2019

In de week van de Armoede heeft de Voedselbank een producteninzameling gehouden bij 4 supermarkten in de gemeente Achtkarspelen, t.w. Jumbo en Albert Heijn in Surhuisterveen, Spar in Drogeham en Coop in Buitenpost. Hier zijn in totaal 65 overvolle bananendozen met goederen opgehaald. Een prachtig resultaat waarmee wij weer vele gezinnen blij kunnen maken.

Survival-club Kootstertille 2020

  Op zaterdag 18 januari werden verrast met een cheque van € 500,- door de survivalclub van Kootstertille.

Health2Work  Surhuisterveen

 In december 2019 heeft Health2Work een goederinzameling gehouden  voor de Voedselbank met als resultaat: 10 bananendozen vol houdbare levensmiddelen. Bedankt Health2Work!

 

 

 

 

Acties uit het verleden:

Statiegeldactie bij JUMBO in Surhuisterveen

Van maandag 18 juni tot zaterdag 14 juli 2018 hebben klanten statiegeld geschonken aan de Voedselbank in Achtkarspelen. Wij waren heel blij met het initiatief van JUMBO.

Voedselbankactie bij COOP Buitenpost

Van maandag 2 tot en met zaterdag 14 juli 2018 hield de COOP supermarkt een actie voor De Voedselbank Achtkarspelen.

COOP zorgde ervoor dat het totaal van deze afgerekende producten rechtstreeks en in volle dozen vanaf het distributiecentrum wordt geleverd bij de Voedselbank. Met deze actie ontving de Voedselbanken producten die wenselijk, van goede kwaliteit, bruikbaar en nog lang houdbaar waren.