Nieuws en acties

Hieronder een overzicht van nieuws en acties ten gunste van de Voedselbank Achtkarspelen:

Actuele acties:

 

Douwe Egbertsactie 2019/2020

In de afgelopen maanden heeft Voedselbank Achtkarspelen opnieuw veel Douwe Egberts Waarde Punten ingezameld.  Met een punten totaal van 651.600 (ca. 300.000 punten meer dan in 2019) kan de Voedselbank rekenen op 1300 pakken koffie.

 

Modique – actie 2019

        In december heeft Modique Buitenpost met een inventieve actie  toiletpapier en wasmiddelen verzameld voor de voedselbank.

Survival-club Kootstertille 2019

  Op zaterdag 18 januari werden verrast met een cheque van € 500,- door de survivalclub van Kootstertille.

Acties uit het verleden:

Statiegeldactie bij JUMBO in Surhuisterveen

Van maandag 18 juni tot zaterdag 14 juli 2018 kan de klant er bij het inleveren van statiegeldflessen voor kiezen om het statiegeldbedrag te schenken aan de Voedselbank in Achtkarspelen.

De Stichting Voedselbank Achtkarspelen zorgt er voor dat de mensen met een zeer laag inkomen in onze gemeente wekelijks een voedselpakket kunnen afhalen. Dit overtollige voedsel wordt o.a. geschonken door de supermarkten in de gemeente wat anders weggegooid zou worden, maar wat nog prima geconsumeerd kan worden. Dit inzamelen en het uitdelen van dit voedsel gebeurd met de volledige inzet van vrijwilligers.

De Stichting Voedselbank Achtkarspelen is heel blij met het initiatief van JUMBO en kan een financieel steuntje in de rug ook prima gebruiken. Daarom, deponeer uw flessenbon graag in de bus bij de flessenautomaat, voor een bijdrage aan De Voedselbank!

 

Voedselbankactie bij COOP Buitenpost

Van maandag 2 tot en met zaterdag 14 juli a.s. houden wij bij onze COOP supermarkt een actie voor De Voedselbank Achtkarspelen. Bij deze actie kunnen de klanten op een unieke manier producten doneren aan de Voedselbank. Klanten kunnen productkaatjes pakken en deze bij de kassa laten scannen en afrekenen. Daarmee doneert de klant het product.

COOP zorgt ervoor dat het totaal van deze afgerekende producten rechtstreeks en in volle dozen vanaf het distributiecentrum wordt geleverd bij de Voedselbanken. Met deze actie ontvangen de Voedselbanken producten die wenselijk, van goede kwaliteit, bruikbaar en nog lang houdbaar zijn en dat zonder uitzoekwerk.

Daarom aan de klanten van COOP het volgende verzoek: DONEER AAN DE VOEDSELBANK, en maak het verschil!